Lofoten

Неприборкана краса норвежського архіпелагу - Лофотенські острови!

Ландшафт Лофотенських островів (5 великих і 5 маленьких островів) самобутній і суттєво відрізняється від материкової частини Норвегії. Важко лишатися байдужим, коли бачиш ці величні гори, мальовничі скелі, білосніжні пляжі і прозорий океан неповторного кольору.

Лофотенські острови мають не лише характерну природу, але й архітектуру, яскравим прикладом якої є дерев'яні будинки, одна частина яких стоїть на землі, а інша - на палях, занурених у воду.

Своїм виникненням так звані "рорбу" зобов'язані головному заняттю місцевих жителів, адже це - традиційне житло норвезьких рибалок.

Традиційно рорбу фарбували у червоний - адже саме такий колір мала найдешевша і найпоширеніша фарба, яку робили на основі риб'ячого жиру.

Пізніше почали використовувати й інші кольори, однак і досі червоні будинки на палях  домінують у місцевому ландшафті і є однією з візитівок Лофотенських островів.

На Лофотенах зустрічається також й інше традиційне норвежське житло. Будинки з рослинами на дахах, які стали одним із символів Норвегії, з давніх давен будують у різних регіонах цієї країни - зокрема й на цих північних островах.

Якщо ви завітаєте на острови влітку, то більшість із них стоятимуть порожніми. Проте взимку їхнє призначення стає одразу зрозумілим навіть новачку у цих краях - це спеціальні сушки для тріски.

Саме зима є сезоном для вилову цієї риби, що є основним промислом на Лофотенських островах і однією з головних принад для туристів-рибалок, які приїздять на Лофотени з усього світу.

Усі великі острови з'єднує траса довжиною менше 200 км. Втім, кожен із цих кілометрів подарує вам такі краєвиди, які деінде довелося б шукати довго - і не факт, що вдалося б знайти.

Однією з характерних особливостей місцевого ландшафту є мальовничі мости, які з'єдную між собою великі і маленькі острови.

З кінця травня по середину липня тут можна спостерігати так зване "опівнічне сонце" - протягом цього періоду воно зовсім не сідає за обрій. Водночас з початку грудня до початку січня сонця у небі ви не побачите взагалі - на острови опускається полярна ніч.

Зате восени та взимку у вас є всі шанси спостерігати інше дивовижне явище, заради якого у цей час на Лофотени прямують багато туристів - заворожливе Північне сяйво.

 

Скандинавський стиль – це легкість, простота і природність. Світильники серії target="_blank" rel="noopener">LOFOTEN не виняток з цього правила – лаконічні форми,  прямі лінії, які створюють комфорт та підкреслюють красоту ландшафту. Ми сподіваємось наша колекція світильників Lofoten Norlys не залишить Вас байдужими!