Місто світла!

Мабуть, ні в одному місті Європи не дбають так про громадське освітлення, як в Парижі. Париж підтверджує свою другу назву - Місто світла. Як Париж завоював таку славу?

«Місто світла» в добу Просвітництва

Вважається, що другу назву - Місто світла - Париж здобув в 18 столітті, коли столиця Франції для всієї Європи була столицею Просвітництва. Тоді Париж був Містом світла тільки в алегоричному сенсі. В реальності,  Париж з настанням вечора занурювався в темряву. Вуличне освітлення в місті було відсутнє або знаходилося в занепаді. Перші вуличні ліхтарі з'явилися в Парижі ще в 16 столітті, але тільки поодинокі вулиці були освітлені.

«Аристократів на ліхтар!»

Особливо сильно ліхтарі постраждали під час численних повстань і революцій, які спалахували в Парижі, починаючи з 1789 року. Було оголошено війну ліхтарям, символам поліцейської влади. Гаки, на яких висіли світильники, стали засобом розправи над аристократами і «ворогами народу».

І тільки з винаходом електрики друга назва Парижу, Місто світла, наповнилася реальним змістом.

Скільки сирів стільки і світильників

Сьогодні масштаб громадського освітлення в Парижі вражає. За даними сайту паризької мерії, на вулицях міста зараз розміщено близько 62 тис. канделябрів, 42 800 світлових точок, 300 об'єктів міста мають власну підсвітку. Перебуваючи в Парижі, не перестаєш дивуватися тому, скільки світильників розташовано на вулицях міста.

У Парижі стільки світильників, скільки у Франції сирів! Дане твердження справедливо по відношенню до буденних днів. На свята, особливо під Різдво, кількість світла на вулицях і площах в багато разів більша.

На одній вулиці можна побачити кілька типів світильників, які створюють різний ефект. Наприклад, на Єлисейських полях встановлені високі  світильники, які дозволяють освітлювати бульвар зверху, і низькі старовинні торшери, які надають елегантність і атмосферу пішохідним прогулянкам. Кожен міст має власний тип освітлення: від розкішних канделябрів на мосту Олександра III, до модернових ліхтарів на мосту Д Альма.

Створіть свій Париж у себе вдома! А допоможе Вам у цьому настінний світильник Norlys Paris, м’яке та неяскраве світло якого неодмінно створить спокійний та романтичний настрій на Вашій терасі. Світильник Norlys Paris поєднує мінімалістичний та сучасний дизайн в зовнішньому освітленні.

Ідеально підійде для освітлення фасадів, огорож, для освітлення номеру будинку. 

Корпус світильника Paris виготовлений зі сталі, покриття - порошкове фарбування

Основні кольорі металу: гальваніка, чорний, білий, мідь

Додаткові кольори металу: графіт, алюміній, пісочний, золота патина, мідна патина, зелена патина, срібна патина

Світильник можна замовити з модуль LED або цоколем Е27.

Світильник Norlys Paris.